Терапевтични услуги

Индивидуална терапия

Динамиката на съвременното ежедневие често води до това да забравяме или избягваме съществената нужда да спрем и да се погрижим със себе си, за собствения си емоционален живот.

Жизненоважен елемент на грижата за себе си е отделянето на фокусирано време и енергия за изследване и разбиране на нашите мисли и чувства. От това зависи поведението и изборите, които правим по пътя си. Сесията с терапевт е разговор, белязан от любопитство, уважение и разбиране, който помага на човека да разбере и пренареди вътрешния свят.

Можете да потърсите помощ както за справяне със сериозен проблем, така и ако се чувствате объркани и просто имате усещането, че нещо не е наред. Съвместната работа с терапевт помага да станете по-наясно с моделите в живота си и да въведете промени, в които ще се чувствате себе си, ще си дадете правото да бъдете щастливи.

Терапия на двойки

Терапия на двойката звучи като нещо, от което бихте се заинтересували само ако имате проблем в отношенията. Всъщност това е изключително мощен инструмент, който може да попречи на проблема да се случи, когато двойката, изложена стрес, заживее заедно.

Тук се обсъждат въпроси, които могат твърде лесно да доведат партньорите до неразбиране или обвинение, ако ги обсъждат сами. Когато чувстваме, че не сме били чути е по-малко вероятно да искаме да чуем на свой ред. В сесията всеки има осигурено пространство да говори спокойно, да се почувства признат и така двойката се придвижва напред.

Терапевтът позволява на всеки човек да изрази най-трудните си, съкровени чувства и страхове. Той вижда случващото се в дойката през очите на двете страни, но никога не взема страна. Терапевтът може да задържи и двете страни достатъчно дълго, за да могат да започнат да разбират през какво преминава другият.

По този начин се променя призмата през която всеки вижда партньора си и отношенията се подобряват. Терапевтът носи само една отговорност и това е към самата връзка. Вие носите отговорност да си дадете шанс да минете през този процес, в името на това да не се наранявате взаимно и да разберете какво искате.